Öğretmenler istediği yere atanabilir mi?
Öğretmenler, çalıştıkları eğitim kurumunda üç yıl çalışmışlarsa il içinde, ikamet ettikleri ilde üç yıl çalışmışlarsa iller arası görevlendirme için, görev yaptıkları yılın 30 Eylül tarihinden itibaren başvuruda bulunabilirler.
Öğretmen başka yerde çalışabilir mi?
Görevliler, mesleki faaliyette bulunmak veya serbest meslek faaliyetinde bulunmak amacıyla büro, ofis, muayenehane ve benzeri yerler açamazlar; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ve vakıf üniversitelerine ait işyerlerinde çalışamazlar.
Öğretmen istediği okula atanabilir mi?
Bir öğretmenin bir okula atanabilmesi için, atanmak istediği branşta standart bir boş kadro olması gerekir. Hiçbir koşulda boş kadro bulunmayan bir okula öğretmen atanamaz.
Öğretmenlere zorunlu doğu görevi var mı?
6 Mayıs 2010 ve 16 Haziran 2023 tarihlerinde öğretmenler için zorunlu hizmet affı kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin atanması ve nakilleri yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğine göre, hizmet affı, sözde Doğu hizmeti yükümlülüğü olan zorunlu hizmetten muafiyet sağlıyor.
Öğretmen atanacağı yeri seçebilir mi?
(4) Mazeretli nakil durumları hariç, zorunlu çalışmanın yapıldığı eğitim kurumunda en az üç yıl çalışması gereken öğretmenler, il sınırları içinde veya zorunlu çalışmanın yapıldığı diğer illere nakil başvurusunda bulunabilirler.
Öğretmen 3 yıl dolmadan tayin isteyebilir mi?
Şöyle ki; kadrolu öğretmenler için mazeretli atama hakkı bir yılın sonunda, il içi ve iller arası atama hakkı ise üç yılın sonunda doğarken, sözleşmeli öğretmenler için mazeretli atama hakkı 3. yılın sonunda, il içi ve iller arası atama hakkı ise 4. yılın sonunda doğar.
Bir memur istemediği bir yerde çalıştırılabilir mi?
Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gerekleri nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir imkândır.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu maaş dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar yalnızca bir görev için maaş alacak.
Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?
Bir öğretmen aynı okulda 12 yıldan fazla çalışamaz.
Öğretmen isteği dışında görevlendirilebilir mi?
Kamu görevlilerinin kurumlar arası geçici nakilleri konusu 657 sayılı Kanunla düzenlenmiştir. Kanuna göre, kamu görevlisi, kendi isteği üzerine veya isteği olmaksızın geçici olarak başka bir kuruma görevlendirilebilir.
Öğretmen il dışı tayin kaç yılda istenir?
CEVAP 1: Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi olmayan ve bu yükümlülüğünü yerine getiren veya muaf olan öğretmenlerden, 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla en az üç yıl bulunduğu ilde çalışmış olanlar, iller arası nakil başvurusunda bulunabilirler.
Öğretmenler nasıl görevlendirme ister?
Öğretmenler, çalıştıkları okul/kurumda aylık ücretli ders saatlerini ve zorunlu ek ders saatlerini tamamlıyorlarsa geçici olarak başka bir okul/kuruma atanamazlar. Ancak öğretmen isterse, öncelikle eğitim sektöründe sunulan derslere en fazla 30 saat süreyle atanmayı talep edebilir.
Öğretmenlikte hangi iller doğu görevi yapıyor?
Fakat; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van illeri dışında görev yapan öğretmenlerin başvuru yapması gerekmektedir. bu iller için üç kez yer değiştirme süresi.
Şark görevi hangi illerde?
Doğuda polis yetkisi altındaki iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleri .
Öğretmenlerin zorunlu görevi kaç yıldır?
Bakanlık çalışanlarına zorunlu çalışma zorunluluğu 11.06.
Memur istediği yere atanabilir mi?
Madde 19 – Görevliler, kurumlarının talebi ve onayı ile bulundukları hizmet bölgesinden daha alt bir hizmet bölgesine atanabilirler. Bu takdirde kısmi hizmet bölgesinde geçirilen hizmet süreleri, bırakılan bölgedeki hizmet süresine sayılır.
Öğretmenler başka hangi memurluklara başvurabilir?
Eğitim Fakültesi mezunlarının öğretmenlik hariç başvurabilecekleri kamu personeli kadroları şunlardır: Gümrük kontrol memuru, gümrük muhafaza memuru (boy vb. gibi özel şartlar aranır), posta memuru, üniversitelerin kamu personeli kadroları, nitelik gerektirmeyen tapu müdürlükleri, vergi daireleri, belediyeler.
Öğretmen hangi durumlarda görevlendirme isteyebilir?
a) Görevin gerektirdiği şartları taşıması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili olması, b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, c) Çalıştığı kurumun personelinin en az 7. sınıfta olması şartıyla geçici olarak çalıştırılabilir.
Hangi öğretmenler alan değişikliği yapabilir?
Cevap: İl Toprakları Değişiklik Rehberi’nin 2. Bölümü.